Mimo krkavškega kamna

Od morja do zaledja in nazaj

  • *Kliknite na zgornjo sliko za večjo resolucijo

Mimo krkavškega kamna

Kolesarska tura "Mimo krkavškega kamna - K10" je zanimiva zaradi svojih vzponov ter slikovite narave, ki nas obkroža med kolesarjenjem.

Vse poti se pričnejo v arhitekturno zanimivem mestecu Piran, ki nudi odlično izhodišče do vseh tur po naši Istri. Na izjemno razgibanem terenu je veliko naravnih in arhitekturnih zanimivosti, kjer vijugate po neokrnjeni naravi. To je prava izbira za kolesarje, ki si želijo svež zrak, razgiban teren ter vzpone in spuste.

Iz Pirana nas pot popelje ob obali, mimo Bernardina, Portoroža, Lucije (kjer se začnemo pripravljati na vzpon), Malije (daljši vzpon, vreden vsakega kančka energije), Kort (stara vasica s čudovito arhitekturo ter naravo), nakar se spustimo proti Dragonji (daljši spust, da si lahko odpočijemo od vzpona), nadaljujemo z vzponom proti Padni, kjer zavijemo v še eno čudovito vasico, Krkavče, iz Krkavč se spustimo v Dragonjo (natančneje, v Dolino reke Dragonje) kjer uživamo ob kolesarjenju po makedamu in med čudovito naravo. Nato nadaljujemo proti sečovljam, luciji in nazaj proti Piranu.

Podatki o turi - lahko se razlikujejo glede na različne vplive.


Dolžina celotne ture: 45 km (približno)
Čas trajanja ture (kolesarjenje): 3 - 3,5 h
Efektiven čas trajanja: Odvisen od posameznikov (ustavljanja, slikanja ipd.)
Težavnost: Srednja
Maksimalna nadmorska višina: 310 m
Podlaga: Asfalt (večinoma) ter makedam
Primerno za tipe koles: Trekking, MTB, All Mountain
Znamenitosti: Stare vasice, arhitektura, mirna narava, reka Dragonja
Za lažjo odločitev si lahko ogledate spodnjo galerijo.