Po dolini reke Dragonje

Čudovita pot, ki ponuja kolesarjenje tako po asfaltu kakor makedamu

  • *Kliknite na zgornjo sliko za večjo resolucijo

Po dolini reke Dragonje

Kolesarska tura "Po dolini reke Dragonje - K6" je zanimiva zaradi svojih vzponov ter slikovite narave, ki nas obkroža med kolesarjenjem.

Vse poti se pričnejo v arhitekturno zanimivem mestecu Piran, ki nudi odlično izhodišče do vseh tur po naši Istri. Na izjemno razgibanem terenu je veliko naravnih in arhitekturnih zanimivosti, kjer vijugate po neokrnjeni naravi. To je prava izbira za kolesarje, ki si želijo svež zrak, razgiban teren ter vzpone in spuste.

Iz Pirana nas pot popelje ob obali, mimo Bernardina, Portoroža, Lucije (kjer zavijemo v avtokamp), po poti znanega Jernejevega kanala, med solinami ter glavno cesto (točno vmes se nahaja potka iz lepljenega makedama), vse do Sečovelj, Dragonje (kjer namesto levo - proti Sv. Petru - zavijemo desno proti Dolini reke Dragonje), kjer nadaljujemo po znameniti dolini obkroženi z neokrnjeno naravo ter makedamsko cesto, ko se le ta konča zavijemo proti Babičem ter nadaljujemo v smeri Pomjan, Šmarje, Gažon, Šared, Korte (kjer se začnemo spuščati), Sečovlje ter nazaj do Pirana.

Podatki o turi - lahko se razlikujejo glede na različne vplive.


Dolžina celotne ture: 67 km (približno)
Čas trajanja ture (kolesarjenje): 3 - 3,5 h
Efektiven čas trajanja: Odvisen od posameznikov (ustavljanja, slikanja ipd.)
Težavnost: Srednja
Maksimalna nadmorska višina: 386 m
Podlaga: Asfalt (večina) ter makedam
Primerno za tipe koles: Trekking, MTB, All Mountain
Znamenitosti: Dolina reke Dragonje, škrline, stare vasice
Za lažjo odločitev si lahko ogledate spodnjo galerijo.