Čez izolsko zaledje

Uživanje v čudoviti naravi Izolskega zaledja

  • *Kliknite na zgornjo sliko za večjo resolucijo

Čez izolsko zaledje

Kolesarska tura "Čez izolsko zaledje - K8" je zanimiva zaradi svojih vzponov ter slikovite narave, ki nas obkroža med kolesarjenjem.

Vse poti se pričnejo v arhitekturno zanimivem mestecu Piran, ki nudi odlično izhodišče do vseh tur po naši Istri. Na izjemno razgibanem terenu je veliko naravnih in arhitekturnih zanimivosti, kjer vijugate po neokrnjeni naravi. To je prava izbira za kolesarje, ki si želijo svež zrak, razgiban teren ter vzpone in spuste.

Iz Pirana nas pot popelje ob obali, mimo Bernardina, Portoroža, Lucije (kjer se začnemo pripravljati na vzpon), Malije (daljši vzpon, vreden vsakega kančka energije), Kort (stara vasica s čudovito arhitekturo ter naravo), nakar se spustimo proti Dragonji (daljši spust, da si lahko odpočijemo od vzpona), nadaljujemo mimo starih vasic zanimivih arhitektur ter mirne narave, to so Puče, Šmarje, Gažon. Nato nadaljujemo v smeri Šalare, ki nas popelje vse do Kopra kjer se vzpnemo na Markovec (kjer lahko malo počivamo ter uživamo ob razgledu na koper ter Italijo), iz Markovca se spustimo v Izolo ter nadaljujemo proti Strunjanu. Tukaj gremo mimo Strunjanskih solin ter začnemo vzpon po asfaltirani, vijugasti cesti proti Belemu križu. Nakar se lahko odočimo ali se spustimo takoj v Piran ali še prej v Portorož, nakar preko Bernardina pridemo nazaj v Piran.

Podatki o turi - lahko se razlikujejo glede na različne vplive.


Dolžina celotne ture: 57 km (približno)
Čas trajanja ture (kolesarjenje): 3 - 3,5 h
Efektiven čas trajanja: Odvisen od posameznikov (ustavljanja, slikanja ipd.)
Težavnost: Srednja
Maksimalna nadmorska višina: 368 m
Podlaga: Asfalt
Primerno za tipe koles: Trekking, MTB, All Mountain
Znamenitosti: Stare vasice, arhitektura, mirna narava
Za lažjo odločitev si lahko ogledate spodnjo galerijo.